Αθήνα, 18-01-2018

Η Διατροφή του

Υλικά   750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις400 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak250 γρ. ζάχαρη άχνη2 αυγά1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 αυγό για το αυγούλωμα   Εκτέλεση   Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε…
Η κατανάλωση λαχανικών είναι σημαντικό να γίνει καθημερινή συνήθεια από μικρή ηλικία, μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, τα οποία είναι σημαντικά για την ορθή λειτουργία του οργανισμού.   Συγκεκριμένα, τα λαχανικά λόγω του υψηλού περιεχομένου τους σε φυτικές ίνες συμβάλουν στην καλή λειτουργία του…
Μαγειρευτό των Χριστουγέννων με κόκκινο κρασί & φρούτα   Υλικά συνταγής   4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 λωρίδες μπέικον 1,5 κιλό μοσχάρι (λαιμό, χτένι ή κότσι) Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 φλιτζ. αλεύρι 1/4 φλιτζ. κονιάκ 2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί (Merlot ή Syrah) 2 φλιτζ. ζωμό κότας 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2…
Απλό κέικ   Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη. 4 αυγά. 2 βανίλιες. 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.   ΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο…
Γράφει η ΠΑΟΛΑ ΜΠΟΥΖΗ*     Πρόσθετα τροφίμων, είναι οι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα, κατά την παραγωγή, την επεξεργασία, τη συντήρηση, τη μεταφορά και την αποθήκευση τους, με σκοπό την αύξηση της διάρκειας ζωής τους και τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών τους. Σύμφωνα, με το σύστημα κωδικοποίησης που υπάρχει…
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των Καταναλωτών και δίνει συμβουλές σχετικά διατροφή των μαθητών.   Γενικές οδηγίες   1. Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας, τρώγοντας ένα καλό πρωινό (κατά προτίμηση στο σπίτι).   2. Στο σχολείο, επιλέγουμε το κολατσιό μας, καταναλώνοντας κάποια από τα είδη του κυλικείου, που επιτρέπεται να πωλούνται,…

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ