Αθήνα, 15-12-2018

Η Διατροφή του

Σχολικά κυλικεία   Σύμφωνα με την νέα Υπουργική Απόφαση 78649/23.7.2015 (ΦΕΚ Β’ 1581), στα σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές), χώρους εστίασης, εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιτρέπεται να πωλούνται, τα παρακάτω προϊόντα:   Φρούτα - Λαχανικά • Φρέσκα φρούτα-λαχανικά, ανάλογα με την εποχή (π.χ. μήλο, αχλάδι,…
Γράφει ο Δρ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΙΣΒΑΣ*     Το καλοκαίρι έχει κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του: η θερμοκρασία διαρκώς αυξάνεται, τα σχολεία έχουν κλείσει και τη θέση των μαθημάτων στην καθημερινότητα των παιδιών έχουν πάρει πλέον τα μπάνια, τα δροσιστικά παγωτά και οι βόλτες στον ήλιο. Δεδομένου ότι διανύουμε λοιπόν…
Γράφει η ΠΑΟΛΑ ΜΠΟΥΖΗ*     Οι διατροφικές συνήθειες που θα αποκτήσει το παιδί σας, είναι ένα από τα βασικότερα λιθαράκια στην νοητική, πνευματική και σωματική του διάπλαση. Η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού, που του δίνει την ενέργεια που έχει ανάγκη για να αναπτυχθεί σωστά.   Ότι χρειάζεται…
Υλικά   750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις400 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak250 γρ. ζάχαρη άχνη2 αυγά1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 αυγό για το αυγούλωμα   Εκτέλεση   Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε…
Η κατανάλωση λαχανικών είναι σημαντικό να γίνει καθημερινή συνήθεια από μικρή ηλικία, μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, τα οποία είναι σημαντικά για την ορθή λειτουργία του οργανισμού.   Συγκεκριμένα, τα λαχανικά λόγω του υψηλού περιεχομένου τους σε φυτικές ίνες συμβάλουν στην καλή λειτουργία του…
Μαγειρευτό των Χριστουγέννων με κόκκινο κρασί & φρούτα   Υλικά συνταγής   4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 λωρίδες μπέικον 1,5 κιλό μοσχάρι (λαιμό, χτένι ή κότσι) Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 φλιτζ. αλεύρι 1/4 φλιτζ. κονιάκ 2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί (Merlot ή Syrah) 2 φλιτζ. ζωμό κότας 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2…

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ