Αθήνα, 23-03-2019

διατροφή

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ, M.Sc.*   Η παραγωγή γάλακτος χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. τότε που οι πόλεις τις Μεσοποταμίας εφοδιάζονταν με γάλα από τα κοπάδια των προβάτων που εκτρέφονταν στις πεδιάδες της χώρας.   Το γάλα κατέχει ξεχωριστή θέση τόσο ανάμεσα στα υπόλοιπα ζωικά τρόφιμα όσο και στα φυτικά,…
Η παιδική ηλικία είναι ένα στάδιο της ζωής που παρατηρούνται ταχύτατες αλλαγές στον οργανισμό του ατόμου, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης του εγκεφάλου πραγματοποιείται μέχρι την ηλικία των 2 ετών, ενώ οι πολύπλοκοι μηχανισμοί στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της…
Γράφει ο Δρ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΙΣΒΑΣ*   Είναι γνωστό πια πως η μεσογειακή δίαιτα αποτελεί ένα πρότυπο τρόπο διατροφής που προάγει πάνω από όλα την υγεία μας. Παραδοσιακές τροφές όπως τα όσπρια, τα λαχανικά, η ελιά και το ελαιόλαδο, τα άγρια χόρτα, το ψάρι, οι ξηροί καρποί, αλλά τρόφιμα που παρασκευάζονται…
Γράφει η ΠΑΟΛΑ ΜΠΟΥΖΗ*   Μια βασική ερώτηση που οφείλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας, πριν πάρουμε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής είναι αν το έχουμε πραγματικά ανάγκη. Και αυτό γιατί τόσο η άσκοπη κατανάλωση τους, όσο και η μη λήψη τους όταν κρίνεται αναγκαία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό…
 Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ* Ο ρόλος του ασβεστίου στην ανάπτυξη Το ασβέστιο είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή, στην κανονική ανάπτυξη και διατήρηση των οστών, παιδιών και ενηλίκων και έχει τεράστια σημασία ιδιαίτερα στις ηλικίες 11-15 ετών, λόγω της σηματικής αύξησης της οστικής μάζας, που παρουσιάζεται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Αν…
                                                                               Στην αγνή φυσική της κατάσταση η τροφή (όταν είναι καλής ποιότητας)…
Σελίδα 5 από 5

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ