Αθήνα, 24-09-2023

Φαρμακείο σπιτιού

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανανεώσατε το περιεχόμενο του ντουλαπιού φαρμάκων σας; Πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα ανά πάσα στιγμή.

Σε ό,τι αφορά το φαρμακείο σπιτιού, η τακτική συντήρηση είναι πολύ σημαντική. Μάθετε με τις συμβουλές μας τί πρέπει να προσέχετε. Χρησιμοποιείστε την καθοδήγησή μας για τη δημιουργία ενός ντουλαπιού για φάρμακα με το κατάλληλο περιεχόμενο, με μία εύκολη λίστα την οποία μπορείτε να κατεβάσετε.

 

ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΤΕ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

1. Αποθηκεύστε το στον κατάλληλο χώρο
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, αλλά πρέπει πάντα να αποθηκεύετε τα φάρμακά σας σε ένα ασφαλές και εύκολα προσβάσιμο μέρος και πρέπει πάντα να τα βάζετε πίσω μετά τη χρήση. Σιγουρευτείτε πως όλοι στο σπίτι γνωρίζουν πού βρίσκεται το κουτί με τα φάρμακα ή το ντουλάπι φαρμάκων. Εάν έχετε μωρά ή μικρά παιδιά, ισχύει προφανώς το αντίθετο: Κρατήστε τα φάρμακά σας σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος που να είναι κλειδωμένο και που να μην το βλέπουν τα παιδιά και σιγουρευτείτε ότι ΔΕΝ μπορούν να το φτάσουν.

Επίσης, κρατήστε το οργανωμένο: Το να αναγκαστείτε να ψάχνετε για ένα φύλλάδιο οδηγιών χρήσης τριγύρω, επειδή δεν το είχατε βάλει πίσω στο κουτί την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε αυτό το φάρμακο, είναι εκνευριστικό.

2. Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης και τις ενδείξεις ηλικίας
Ελέγξτε το ντουλάπι φαρμάκων σας τουλάχιστον κάθε έξι μήνες και ελέγξτε την ημερομηνία λήξης κάθε συσκευασίας. Να είστε ασφαλείς και να πετάξετε ό,τι έχει λήξει, καθώς και τα αντιβιωτικά που δεν έχουν πλήρως χρησιμοποιηθεί. 
Επιπλέον, ελέγξτε τις ενδείξεις ηλικίας και τις συμβουλές δοσολογίας στα φάρμακα που προορίζονται για παιδιά. Τα είδη φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιούν αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν, και το ίδιο συμβαίνει και με τη δοσολογία. Ανανεώστε και προμηθευτείτε τα όταν και όπου είναι απαραίτητο.

3. Ελέγξτε εάν έχετε τους σωστούς επιδέσμους και προϊόντα πρώτων βοηθειών
Να είστε προετοιμασμένοι για όταν θα παραστεί ανάγκη: Τα περισσότερα ατυχήματα ακόμα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι ή κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, οπότε σιγουρευτείτε ότι έχετε τα σωστά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν εκείνες τις στιγμές όταν θα κοπείτε ή όταν θα στραμπουλίξετε τον αστράγαλό σας. Ένα καλά εφοδιασμένο ντουλάπι φαρμάκων σημαίνει ότι είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Ελέγξτε τη σειρά της Hansaplast για ιδιαίτερα βολικά ππροϊόντα και λύσεις, όπως τα Universal Plaster, Finger StripsSOS Spray για Εγκαύματα ή Hansaplast σε μορφή Spray, που προστατεύει τις πληγές σας ακόμα και στα πιο περίεργα σημεία.

4. Συναρμολόγηση ενός κινητού σετ φαρμακείου
Γιατί θα πρέπει ένα ντουλάπι φαρμάκων να είναι απαραίτητα σταθερό; Έχει νόημα να επιλέξετε ορισμένα προϊόντα που μπορείτε να έχετε στην αθλητική σας τσάντα σε περίπτωση που κάτι συμβεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης, της πεζοπορίας ή άλλων εξωτερικών ή αθλητικών δραστηριοτήτων. Το Hansaplast Cooling Spray για παράδειγμα, που στιγμιαία δροσίζει σε περίπτωση διαστρέμματος και τραυματισμού, καθώς και η επιλογή επιθεμάτων και επιδέσμων (π.χ Hansaplast με Κρέμα Επούλωσης) είναι μία ασφαλής επιλογή.

5.Λίστα με τηλέφωνα
Αυτό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την εξοικονόμηση χρόνου: Να έχετε πάντα σημαντικά τηλέφωνα έκτατης ανάγκης στο ντουλάπι φαρμάκων, όπως αυτά του ασθενοφόρου, του γιατρού σας και του φαρμακείου, ή ανοιχτών τηλεφωνικών γραμμών (π.χ. ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή για δηλητηρίαση).

 

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Σιγουρευτείτε πως το ντουλάπι φαρμάκων σας περιέχει αυτά τα αντικείμενα. *
Ελέγξτε τις προμήθειες τακτικά κάθε έξι μήνες.

 • Ένα θερμόμετρο
 • Μια επιλογή από παυσίπονα και φάρμακα για τον πονοκέφαλο
 • Φάρμακο για κρύωμα (αποσυμφορητικό, φάρμακο για βήχα, παστίλιες για το λαιμό)
 • Αντιδιαρροϊκή θεραπεία 
 • Spray για τον καθαρισμό των πληγών Hansaplast
 • Επιθέματα σε διάφορα μεγέθη (η Hansaplast προσφέρει ευρεία επιλογή, από αδιάβροχα έως για πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, φιλικό στα παιδιά - κρατήστε ένα βασικό απόθεμα διαφόρων επιθεμάτων. Είναι επίσης πιθανό να θέλετε να δοκιμάσετε το άνετο και αποτελεσματικό Επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης για βελτιωμένη και γρηγορότερη επούλωση της πληγής. Ή το Αόρατη Προστασία εάν δεν επιθυμείτε να φαίνεται η κάλυψη της πληγής)
 • Το Hansaplast Spray Bandage για μικρές πληγές - ειδικά βολικό στη χρήση όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού
 • To Hansaplast SOS Spray για Εγκαύματα για να δροσίζει τα εγκαύματα
 • Η Hansaplast Ταινία Στερέωσης γαζών και επιθεμάτων για την κάλυψη της πληγής σε περίπτωση βαθύτερων κοψιμάτων ή εκδορών
 • Λαβίδες και ψαλίδια
 • Gel για ανακούφιση από το τσίμπημα Εντόμων που θα κατευνάσει και θα μειώσει τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων
 • Hansaplast Cooling Spray σε περίπτωση στραμπουλίγματος ή τραυματισμού (διατηρήστε το στο ψυγείο!)
 • Φάρμακα για τον πυρετό
 • Αποστειρωμένα γάντια
 • Εκτός από τη Φαρμακευτική συνταγή που πέρνετε τακτικά.

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ:

 

Για εκείνους τους μεγάλους μαραθώνιους στην πόλη...
Σιγουρευτείτε ότι τα πόδια σας παραμένουν υγειή και χωρίς χτυπήματα από τα παπούτσια, τη ζέστη και την υγρασία... Τα Hansaplast Προστατευτικά Επιθέματα, Silver Active Foot Anti-Persistant και Blister Plaster θα σας βοηθήσουν να περπατήσετε για μίλια.

Ποιός νοιάζεται για τα κουνούπια;
Είναι παντού, ειδικά το καλοκαίρι... αλλά προστατευτείτε με το Hansaplast Εντομοαπωητικό Spray.

Για πεζοπόρους, σέρφερς και ορειβάτες:
Ασφαλής, ανθεκτική και αδιάβροχη προστασία: Το νέο Hansaplast "Extra Power" Plaster δεν πρέπει να λείπει από το ταξιδιωτικό σας βαλιτσάκι εάν οι διακοπές σας είναι σε δραστήριο κλίμα.

 

 

Πάντα να επισκέπτεστε το γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμοραγεί ή δείχνει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα.
Επίσης αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε την πληγή καταλλήλως.

Σε περίπτωση που έχετε διαβήτη η κατάλληλη περίθαλψη της πληγής είναι πολύ σημαντική. Πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας και/ή τον ποδίατρό σας για ό,τι ανησυχία έχετε, ακόμα και για τη φροντίδα μικρών πληγών και ρωγμών της επιδερμίδας - ειδικά στα πόδια σας.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν αντικαθιστά ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που παρέχονται στα πακέτα των προϊόντων. Σημαντικό: συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την υγεία σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι για το πως να θεραπεύσετε καταλλήλως την πληγή σας.

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσα στην ιστοσελίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή μίας ασθένειας. Δεν αποτελούν υποκατάστατο επαγγελματικής φροντίδας ή συμβουλής. Εάν έχετε ή υποπτεύεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ποτέ μην αμελείτε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή μην καθυστερείτε να τη ζητήσετε, εξαιτίας κάποιου πράγματος που διαβάσατε σε αυτή την ιστοσελίδα.

 

 

 

πηγή: www.hansaplast.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ