Αθήνα, 24-09-2023

Πάρα πολύ καλοί λόγοι να ξεκινήσεις γιόγκα τώρα!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις γιόγκα; Σταμάτα να το σκέφτεσαι και κάνε το πράξη άμεσα, θα σε αποζημιώσει στο έπακρο.

Η γιόγκα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το σώμα και το μυαλό σου. Αν έχεις αμφιβολίες, συνέχισε να διαβάζεις για να φύγουν μέχρι να πεις «ασάνα».


Είναι η ιδανική γυμναστική γι’ αυτούς που βαριούνται τη γυμναστική

Δεν έχει βάρη, δεν έχει ντουπσι-ντουπσι να παίζουν μανιακά στο μπαγκράουντ, δεν έχει βαρετές επαναλήψεις της ίδιας άσκησης. Έχει ροή και τόση-όση ένταση.

 

Θα ξεπιαστεί το κορμάκι σου

Θα πάθεις πλάκα με το πόσο πιασμένος ήσουν όλη σου τη ζωή σε σημεία που δεν είχες ιδέα ότι πιάνονται. Η γιόγκα είναι στην ουσία ένα, ας το πούμε, «ενεργητικό μασάζ» που θα ανακουφίσει το κουρασμένο σου κορμάκι.


Θα γίνεις κορίτσι/ αγόρι/ άλλο-λάστιχο

Βλέπεις τις μπαλαρίνες και τις ζηλεύεις; Ε, κάτι τέτοια θα μπορείς να κάνεις μετά από μερικούς μήνες συστηματικής γιόγκα.

 

Θα μάθεις να αναπνέεις

Το βασικότερο σκιλ που σου μαθαίνει η γιόγκα είναι να αναπνέει σταθερά και σωστά. Αυτό θα βελτιώσει όχι μόνο τον τρόπο που γυμνάζεσαι, την ώρα που γυμνάζεσαι, αλλά και αναπνευστικό σύστημα και καρδιά εν γένει.


Θα ξεαγχωθείς

Δεν θα κοπανιέσαι στα μηχανήματα για να εκτονωθείς. Θα ασκείσαι ήρεμα, αναπνέοντας σωστά και με σεβασμό στις δυνατότητες και τα όρια του σώματός σου. Κι αυτή η ώρα της πρακτικής (έτσι λένε οι γιόγκιζ τα μαθήματα) θα αποδειχτεί το καλύτερο αγχολυτικό της εβδομάδας σου

 

Ο διαλογισμός δουλεύει

Ακόμα κι αν είσαι απ’ αυτούς που κοροϊδεύουν τους φασαίους που χαιρετάνε τον ήλιο στην Ανάφη και ψέλνουν το «ομ» σε πάρκα και παραλίες, θα δεις έκπληκτος ότι ο διαλογισμός δουλεύει: αδειάζει το μυαλό σου, διώχνει τον πανικό και το στρες και σε καθησυχάζει σαν παραμυθάκι που σου διάβαζε η μαμά σου πριν κοιμηθείς.

 

Θα αλλάξει η στάση του σώματός σου…

Θα μάθεις να μην καμπουριάζεις. Να μην κάνεις λόρδωση. Να αποφορτίζεις τη μέση σου. Θα αντιληφθείς, γενικά, ότι το σώμα ξέρει τι είναι καλό γι’ αυτό και μετά από 2-3 μήνες, θα το κάνει από μόνο του.


…Και θα κάνεις και κορμάρα!

Μη νομίζεις ότι όλα αυτά σημαίνουν πως θα γίνεις ένας νηφάλιος γκουρού που στηρίζεται στο κεφάλι του και διαλογίζεται αποτελεσματικά. Θα γίνεις κι απ’ αυτό, αλλά παράλληλα, θα χτίσεις και κορμί αγαλματένιο, γιατί με τη γιόγκα σε κάθε στάση («ασάνα» το λένε, σε ενημερώνουμε από τώρα για τα βασικά, για να μη φανείς κανένας άσχετος) χρησιμοποιείς όλο σου το σώμα.

 

 

 

Πηγή: www.in2life.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ