Αθήνα, 21-05-2019

Μια χνουδωτή βιβλιοθήκη στην Αθήνα!

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”, ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός οργανισμός ATOPOS CVC παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τίτλο #TextMe σε επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη και το οποίο περιλαμβάνει δράσεις γύρω από το βιβλίο, το κείμενο τη τέχνη και την ανάγνωση. Σ’αυτό το πλαίσιο η καλλιτέχνιδα Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια ασυνήθιστη βιβλιοθήκη-διαδραστική εγκατάσταση, το #TextMe_FluffyLibrary.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική βιβλιοθήκη με τη μορφή διαδραστικής έκθεσης, οπου οι επισκέπτες μπορούν να βγάλουν τα παπούτσια τους και να διαβάσουν ξαπλωμένοι. Στο κτίριο του ATOPOS βρίσκεται ένα γιγαντιαίο, λούτρινο, υβριδικό πλάσμα, το φλάφι που ζει παρέα με το τερατόμορφο αλφάβητο του. Είναι ο κύριος χαρακτήρας του παραμυθιού και της εγκατάστασης, έναν συμβιωτικό φανταστικό οργανισμό. Η Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου, σε συνεργασία με άλλους

καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, παραμυθάδες, μικρούς και μεγάλους, δημιουργεί σταδιακά το έργο και την ιστορία του.

textme fluffylibrary antigoni tsagkaropoulou photo credits panos kokkinias 18 900x599

Σε διάλογο με το έργο της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου το οποίο θα είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, o ATOPOS CVC προτείνει το #TextMe_Lab, ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει performances, εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και μίνι-εκθέσεις από καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς ερευνητές. Το συνδετικό νήμα του προγράμματος είναι οι υβριδικές γλώσσες που προκύπτουν όταν το κείμενο συνδυάζεται με άλλα καλλιτεχνικά μέσα. Η οπτική ποίηση του 20ού αιώνα, το spoken word και τα όρια μεταξύ ποίησης και ηχητικής τέχνης, τα σύγχρονα γλωσσικά φαινόμενα στη διαδικτυακή ποπ κουλτούρα και τα νέα μέσα, καθώς και η σχέση λέξης και οθόνης, είναι κάποια από τα κύρια θέματα του #TextMe_Lab.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο ερευνητής Φιλ Ιερόπουλος. Με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ.

Διοργάνωση: Atopos Contemporary Visual Culture, με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Εικαστικά.

Τη ιδιαίτερη αυτή βιβλιοθήκη μπορείτε να την επισκεφτείτε έως τις 30 Απριλίου 2019 (Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο).

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 12.00 με 18.00.

 

Πηγή: ert.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ