Αθήνα, 26-05-2019

Συνεχίζεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα

Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα που διοργανώνει το "Εργαστήρι Μαιρηβή".

 

Για το μήνα Μάρτιο, καλεσμένη είναι η πολυβραβευμένη ομάδα μαριονέτας La Mar de Marionetas από την Ισπανία. Η ομάδα θα παρουσιάσει την παράσταση "Το παιδί που ονειρευόταν". Πρόκειται για παράσταση θεάτρου κούκλας με μαριονέτες και ζωντανή μουσική για όλες τις ηλικίες!!!

 

Στο "Παιδί που Ονειρευόταν" ακολουθούμε την ιστορία του Μόνι, ενός παιδιού με έμφυτη ικανότητα στη μουσική που ζει στη Γκινέα-Μπισάου στην Αφρική. Συμμεριζόμαστε το όνειρό του και τον συνοδεύουμε στο μονοπάτι, που ακολουθεί για να βρει το αληθινό του ταλέντο. Στη Γκινέα-Μπισάου, οι θρύλοι και μύθοι μαζί με τα παραδοσιακά παραμύθια περιτριγυρίζουν τη ζωή των παιδιών.
Μέσα από γρίφους και κόλπα οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ζώα στη πλειοψηφία, αντιμετωπίζουν διαμάχες που προετοιμάζουν το παιδί να προσαρμοστεί στη δικιά του πραγματικότητα. Το έργο αντικατοπτρίζει τη αγροτική ζωή ενός παιδιού που ονειρεύεται, ρυθμό με το ρυθμό, τραγούδι με το τραγούδι, παραμύθι με το παραμύθι.

Η παράσταση γίνεται με ακολουθία ζωντανής Αφρικάνικης μουσικής, από τον συνθέτη και κιθαρίστα Σιμάο Φέλιξ ντα Κούνα, με ρίζες από την Γκινέα-Μπισάου και τον Τόνι Νταλμάου στα κρουστά. Μαζί οι δύο τους δίνουν σφυγμό και ρυθμό στη παράσταση δημιουργώντας αυθεντικές Αφρικάνικες μελωδίες.

Ο στόχος της ομάδας είναι να ενώσουν σε μία παράσταση την κατανόηση και απόλαυση για την καλή μουσική, και την κλασσική αισθητική μέσα από τους μύθους, μαζί με τη σκηνική παρουσία των μαριονετών που αφηγούνται με έναν δικό τους θεατρικό λόγο, γεμάτο με συμβολισμούς αλλά και κωμικό ταυτόχρονα.

 

Μόνο για δύο παραστάσεις:
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 5 μ.μ. & Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 12 μ. στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή.
Τηλ.: 2105222181 ή 6942420062

 

Περισσότερα: www.mairivi.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ