Αθήνα, 21-05-2019

Ο Βοριάς κι ο Ήλιος

Κάποτε πριν από πολλά χρόνια ο Βοριάς και ο Ήλιος διαφώνησαν για το ποιος ήταν ο δυνατότερος. Ήταν κι οι δυο πολύ πεισματάρηδες κι η διαφωνία τους κρατούσε για μέρες.

 

Μια μέρα λοιπόν και προκειμένου να λήξει το θέμα ο Βοριάς είπε στον Ήλιο πως βρήκε τρόπο να λύσουν τη διαφορά τους. Θα έβρισκαν ένα διαβάτη στην τύχη κι όποιος τον ανάγκαζε να γδυθεί αυτός θα ήταν ο δυνατότερος.

 

Πράγματι βρήκαν κάποιο διαβάτη και αποφάσισαν ο Βοριάς να δοκιμάσει πρώτος. Άρχισε να φυσάει με μανία προς το μέρος του ανθρώπου. Όντως με τις πρώτες ριπές ο άνθρωπος κοντοστάθηκε, σταύρωσε τα χέρια του και χαμήλωσε το κεφάλι του για να προφυλακτεί. Ο Βοριάς συνέχισε με περισσότερη μανία αλλά ο άνθρωπος κούμπωσε το πανωφόρι του κι έβγαλε από τη βαλίτσα του μια κουβέρτα και τυλίχθηκε. Τότε ο Βοριάς απογοητεύτηκε κι έδωσε τη θέση του στον Ήλιο λέγοντας του πως ήταν η σειρά του. Ο Ήλιος με τη σειρά του αφού ανέβηκε στον ουρανό άρχισε να λάμπει και να ζεσταίνει το περιβάλλον. Ο άνθρωπος έβγαλε την κουβέρτα και την βόλεψε στη βαλίτσα του. Επειδή η ζέστη γινόταν όλο και μεγαλύτερη ο άνθρωπος άρχισε να ζεσταίνεται και να ιδρώνει. Άρχισε να βγάζει τα ρούχα μέχρι που έμεινε εντελώς γυμνός. Επειδή μάλιστα ο Ήλιος έκαιγε έψαξε να βρει κάποια σκιά, κάποιο δέντρο για να σταθεί. Δεν βρήκε δέντρο αλλά ένα ποτάμι όπου βούτηξε στα νερά του για να δροσιστεί κι έμεινε εκεί μέχρι που ο Ήλιος επανήλθε στη φυσιολογική του λάμψη δίνοντας στο περιβάλλον την κανονική για την εποχή θερμοκρασία.

 

Ο Βοριάς παραδέχθηκε την ήττα του λέγοντας στον Ήλιο πως εκείνος ήταν ο δυνατότερος.

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ