Αθήνα, 04-07-2020

Ο γύρος του κόσμου σε ένα πιάτο

Σε αυτό το διαπολιτισμικό ταξίδι γαστρονομίας τα παιδιά θα γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς τρυπώνοντας στις κουζίνες του κόσμου. Οι μικροί μάγειρες θα μάθουν για την κοινωνική διάσταση της διατροφής, το ρόλο της στη ζωή μας, τρόπους μαγειρέματος παραδοσιακών σπεσιαλιτέ από κάθε ήπειρο, αλλά και τη θρεπτική αξία των συστατικών που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας. Και όλα αυτά υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών και καλεσμένων σεφ.

 

Το νοστιμότερο βέβαια στοιχείο των συναντήσεων είναι οι συνταγές που θα φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά. Ρώσικες σούπες borscht, πολυνησιακά ζυμαρικά με καρύδα, κολομβιανές tamales, ιαπωνικό sushi, μοσχαράκι με σάλτσα από κυδώνια και σύκο κατευθείαν από την αρχαία Ελλάδα, αλλά και fusion πιάτα δικής τους επινόησης. Μαγειρεύοντας και τρώγοντας μαζί, γνωρίζουμε και κατανοούμε το γείτονα, μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να αποδεχόμαστε τον άλλο.

 

Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου είναι ένα ομαδικό βιβλίο συνταγών που θα δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι!

 

Συντελεστές:
Nadia Al Foudery: εικαστικός
Adriana Van der Merwe: εκπαιδευτικός

 

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 2, 9, 16, 22 Απριλίου 2016 & τα Σάββατα 7, 14, 21, 28 Μαΐου 2016

 

Ώρες:
11:00-14:00

 

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

 

Πηγή: www.sgt.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ