Αθήνα, 27-09-2020

Η Future Band έρχεται στη Στέγη

Ένα μουσικό σύνολο παιδιών συναντιέται, αυτοσχεδιάζει, γράφει μουσική και την παρουσιάζει στο κοινό.

 

Παιδιά από όλη την Αθήνα συναντιούνται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών για να σχηματίσουν ένα μουσικό σύνολο που συνθέτει και παίζει τη δική του πρωτότυπη μουσική. Μια ευκαιρία για δημιουργία, ανταλλαγή και συνεργασία μέσα από παιχνίδια μουσικού αυτοσχεδιασμού.

 

Καλούμε όλους εσάς, μεταξύ 9 και 13 ετών, από αρχάριους έως προχωρημένους μουσικούς, να φέρετε το κέφι, τις ιδέες και το μουσικό σας όργανο για να γίνετε μέλη της νέας μας μπάντας. Η μπάντα είναι ανοιχτή σε όλους χωρίς ακροάσεις και ανυπομονεί να σας γνωρίσει! Ένα ανοιχτό, πολυσυλλεκτικό και ετερόκλητο σύνολο για παιδιά… όπου ο καθένας εκφράζεται με τη δική του «φωνή». Θα πειραματιστούμε και θα αυτοσχεδιάσουμε, θα γράψουμε τη δική μας μουσική και θα την παρουσιάσουμε στο κοινό, στο Big Bang, το μουσικό φεστιβάλ για νεαρούς και περιπετειώδεις θεατές!

Η έμπνευση για το εργαστήριο αυτό προέρχεται από ένα μοντέλο δημιουργικής μάθησης που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, από το σύνολο Future Band του Λονδίνου. Η Future Band είναι ένα ανοιχτό και συμμετοχικό μουσικό σύνολο, που θέτει το διάλογο, το στοχασμό και την ισότητα στο επίκεντρο της δημιουργικής του διαδικασίας.

Συνεργασία! Το μουσικό σύνολο από την Ελλάδα και η Future Band της Αγγλίας θα ανταλλάξουν ιδέες και μουσικές συνθέσεις. Η συνεργασία μας θα έχει τη μορφή ανταλλαγής μουσικών καρτ-ποστάλ, ηχογραφήσεων και γραφικών παρτιτούρων.

 

Συντελεστές:
Detta Danford: φλάουτο
Natasha Zielazinski: τσέλο
Μαρία Χριστίνα Παπαδοπούλου: άρπα
Εύη Νάκου: φλάουτο

Το σύνολο Future Band δημιουργήθηκε από τις Natasha Zielazinski και Detta Danford, με την Εύη Νάκου ως προσκεκλημένη καλλιτέχνη, και με τη συμμετοχή περίπου είκοσι νέων μουσικών. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σύνολα του Barbican Guildhall Creative Learning Department του Λονδίνου.
Η Future Band είναι ανοιχτή σε μουσικούς ηλικίας 8-18 ετών, καθώς επίσης σε συνθέτες και ερμηνευτές, ενώ η μουσική που δημιουργεί και παρουσιάζει είναι πρωτότυπη.

 

Ημερομηνίες:
Εργαστήριο: Σάββατο 7, Κυριακή 8, Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2016
Ώρες: 11:00-14:00

Συναυλίες στο φεστιβάλ μουσικής Big Bang: Σάββατο 21, Κυριακή 22 Μαΐου 2016
Οι ώρες της συναυλίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Προϋποθέσεις:
Ενασχόληση με κάποιο μουσικό όργανο ή τη φωνητική.

 

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
 

Σε συνεργασία με:
Future Band (UK)
Barbican Guildhall Creative Learning (UK)

 

 

 

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ