Αθήνα, 19-01-2021

Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει πηγή οικογενειακών συγκρούσεων!

Το διαδίκτυο και οι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο συσκευές έχουν αντίκτυπο στις οικογενειακές σχέσεις, σύμφωνα με έρευνα του Kaspersky Lab.

 

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το ένα πέμπτο των γονέων (21%) και των παιδιών (22%) θεωρεί ότι το διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει ένταση στην οικογένεια ενώ 1 στους 3 (31%) γονείς πιστεύει ότι το διαδίκτυο τον απομονώνει από τα παιδιά του.

 

Η έρευνα, η οποία μελετά τις συμπεριφορές των παιδιών στο διαδίκτυο, προσφέρει μια ματιά στο πώς ο ψηφιακός κόσμος μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική της οικογένειας. Πριν κάποια χρόνια, οι γονείς ήταν η πρώτη πηγή πληροφοριών για τα παιδιά τους, όταν αυτά ζητούσαν απαντήσεις σε ερωτήματα, όμως το 64% πλέον αισθάνεται ότι δεν βρίσκεται στην πρώτη προτίμηση των παιδιών του ενώ το 23% των γονέων παραδέχθηκε ότι τα παιδιά του προτιμούν να συνδέονται στο διαδίκτυο αντί να τους μιλήσουν και να ζητήσουν συμβουλές.

 

Παράλληλα, οι οικογένειες βλέπουν ότι οι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο συσκευές έχουν επίσης, αντίκτυπο στην δυναμική της οικογένειας. Το 1/3 (31%) των γονέων επέκρινε το γεγονός ότι το παιδί του έχει σπάσει μια συνδεδεμένη συσκευή ή ότι έχει έχει μολύνει τη συσκευή με ιό (30%) ενώ το 1/4 (24%) έχει πληρώσει για κάτι που το παιδί του παρήγγειλε ή κατέβασε.

 

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα το 58% των γονέων δήλωσε ότι είναι "φίλοι" με τα παιδιά τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ