Αθήνα, 01-06-2023

Κλεισμένοι στο σπίτι - Τι λέμε και τι δε λέμε στα παιδιά

Τι λέμε και τι δε λέμε στα παιδιά. Η ψυχολόγος Δρ. Σμαρούλα Παντελή συμβουλεύει:

Τα παιδιά αποτελούν την πιο ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα. Δεν μπορούν να μεταβολίσουν το άγχος με τον ίδιο τρόπο που μπορούν οι μεγάλοι. Τρομοκρατούνται και δύσκολα επανέρχονται! 

Γι’ αυτό προσοχή για το τι λέμε στα παιδιά και τι λέμε μπροστά στα παιδιά!

 

Τι δε λέμε:

Καταστραφήκαμε!
Δε πάει άλλο!
Τώρα είναι που πατώσαμε! 
Είναι στημένο από το κεφάλαιο!
Ο Θεός βοηθός!
Δεν θα έχουμε να φάμε!
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε!

 

Τι λέμε:

Είναι μία κρίση και θα περάσει.
Θα το περάσουμε μαζί.
Η ζωή έχει πάντα κάποιες δύσκολες εποχές αλλά εμείς είμαστε όλοι μαζί.
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε εφόσον τηρούμε τις υποδείξεις των ειδικών.
Είναι μια ευκαιρία να είμαστε πιο πολύ μαζί και να περάσουμε όμορφα. 

 

 

 


Ποια είναι η Σμαρούλα Παντελή

 

Η Σμαρούλα Παντελή είναι ψυχολόγος με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας ασφαλιστικούς συμβούλους, διευθυντές Πωλήσεων και διοικητικό προσωπικό σε θέματα ψυχολογίας, ηγεσίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, ανάπτυξης ομαδικότητας και αποτελεσματικής επικοινωνίας. Εκτός από τον ασφαλιστικό κλάδο, έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες και οργανισμούς προσφέροντας εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό έργο. Έχει διδάξει για επτά έτη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα ΟΔΕ, σε επίπεδο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό, το μάθημα «Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη». Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων ψυχολογικής αυτοβοήθειας και παιδαγωγικών ιστοριών για παιδιά. Από τις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορεί το βιβλίο της «Τα μυστικά της ομαδικής επιτυχίας: από τη θεωρία στην πράξη». Έχει αρθρογραφήσει στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο και για πολλά χρόνια συνεργάστηκε στενά με το «Ασφαλιστικό ΝΑΙ», και συνεχίζει! Έχει μια τακτική παρουσία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και διευθύνει ομάδες ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας. Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Αρχής ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων MSc και PhD στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας. Είναι διπλωματούχος ψυχοδραματιστής και κοινωνιοδραματιστής από πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα της Αγγλίας.

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό της www.mirazomai.com και να συνδεθείτε με τη σελίδα της στο facebook Δρ Σμαρούλα Παντελή, ψυχολόγος.

 

 

Πηγή: nextdeal.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ