Ταραμοσαλάτα παραδοσιακή και πεντανόστιμη!
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η αγαπημένη σε όλους ταραμοσαλάτα ξαναμπαίνει, επιτέλους, στο μενού μας! Είναι από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά και δεν νοείται νηστίσιμο ελληνικό τραπέζι χωρίς ταραμοσαλάτα. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι παραδοσιακή, νοστιμότατη και η καλύτερη αλοιφή για την λαγάνα σας (και όχι μόνο). Δοκιμάστε την και… απολαύστε ελεύθερα!
Τι θα χρειαστούμε :
Μισό κρεμμύδι
200 γραμμάρια ταραμά
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί το οποίο έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει
3 πατάτες βρασμένες και ζεστές
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 φλυτζάνια σπορέλαιο
2 κουταλιά της σούπας νερό
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη (ξεπλυμένη να έχει ξαρμυρίσει)
Τι πρέπει να κάνουμε:
-Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τις πατάτες, τον ταραμά και προαιρετικά την κάππαρη. -Ανακατεύουμε καλά να πολτοποιηθούν.
-Προσθέτουμε στο μείγμα το λεμόνι, το ξίδι, λίγο λίγο το σπορέλαιο και τέλος το νερό. Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε.
-Στολίζουμε με κάπαρη και λίγο λάδι.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: argiro.gr
Εμείς το διαβάσαμε: www.mama365.gr