CHEESECAKE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ
Υλικά για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα Digestive
120 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
Υλικά για την κρέμα:
700 γρ. τυρί κρέμα
70 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla (36% λιπαρά)
Εκτέλεση για τη βάση : Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο Lurpak. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Εκτέλεση για τη κρέμα : Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος Arla ρευστή συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί. Με αυτή γεμίζουμε το τσέρκι πάνω από το μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα και αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Πηγή: www.arlafoods.gr