Αθήνα, 01-06-2023

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει το Πάσχα και το Καλοκαίρι 2019

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού. Η διαδικασία είναι απλή: Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

 

Τα Μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροπρόθεσμες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

 

Έχουν, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

 

Τι λένε, λοιπόν, τα Μερομήνια για το Πάσχα και το Καλοκαίρι 2019;

 

Μερομήνια Απριλίου:

1-4: βροχερός ο καιρός
5-18: αίθριος ο καιρός, αλλά με μια αστάθεια γύρω στις 16 του μήνα.
19-24: πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά με αέρα και βροχές μέχρι τέλος του μήνα.


Τα Μερομήνια δείχνουν ότι το Πάσχα θα είναι ήπιο, με αέρα, πιθανές βροχές το απόγευμα και το θερμόμετρο να δείχνει 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Όσον αφορά στο Καλοκαίρι 2019, καλοκαιρία θα επικρατήσει αρχικά έως τις 18/6.

Περίοδος αστάθειας, με έντονες μπόρες κατά περιόδους, το διάστημα 19-24/6 και μάλιστα με πτώση της θερμοκρασίας. Αρκετή ζέστη στη συνέχεια κι έτσι θα πάμε έως το τέλος του μήνα.Ο Ιούλιος για το πρώτο μισό του, ζεστός στα όρια του καύσωνα, ενώ για το υπόλοιπο του μήνα, αστάθειες κατά διαστήματα και ειδικά το διάστημα 21-26/7 (μπόρες και καταιγίδες). Μελτέμι το διάστημα 27-31/7.
Ο Αύγουστος αρχικά με λίγες αστάθειες 2-4/8. Εν συνεχεία, μελτέμι κατά διαστήματα μέχρι τις 15/8.
Αρκετή ζέστη το υπόλοιπο του μήνα (και καύσωνας), με εξαίρεση την περίοδο 25-27/8, όπου θα έχουμε αστάθεια και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας.


Συμπερασματικά, πολύ ζεστό Καλοκαίρι, με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά.

 

Πηγή: www.ipaideia.gr

 

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ