Αθήνα, 22-05-2022

Ημερίδα για την παρουσίαση του ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Τετάρτη (07-05-2014) και ώρα 10.00 το πρωί θα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο Intercontinental Hμερίδα με σκοπό την παρουσίαση του ανανεωμένου ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr.

 

Η Hμερίδα υλοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, ενώ θα παραστεί και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του προαναφερόμενου ιστότοπου, καθώς και της νέας ενότητας που θα περιλαμβάνεται σε αυτόν και θα έχει τον τίτλο “Ψηφιακή Αλάνα”.

 

Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, μονόπολη, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους.

 

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 – 12 ετών, καθώς και για γονείς.

 

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ