Αθήνα, 16-05-2022

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Με σκοπό την ενίσχυση της UNICEF για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της UNICEF και την επέτειο της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών (20 Νοεμβρίου 1989), θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ UNICEF και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Νίκος Πέρκιζας (Λεωφόρος Πεντέλης) και ώρα 14.00. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Χαλανδρίου και της UNICEF.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετική η συνεισφορά στον κουμπαρά της UNICEF. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ανακοινωθεί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ:

Σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 1.500 ασυνόδευτα παιδιά (κάτω των 18 ετών), που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, ακόμα και σε κρατητήρια (συνθήκες προστατευτικής κράτησης). Περίπου 800 παιδιά έχουν εγκατασταθεί σε ειδικούς ξενώνες. Ο εγκλεισμός και οι εμπειρίες από τον πόλεμο και το ταξίδι της φυγής επιδρούν αρνητικά στην ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική τους κατάσταση, οδηγώντας μερικές φορές σε ακραίες συμπεριφορές. Πολλά έχουν συγγενείς σε διάφορες χώρες, όμως ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ σκληραίνουν τις πολιτικές τους σχετικά με την οικογενειακή επανένωση και καθιστούν πολύ χρονοβόρα και γραφειοκρατική τη διαδικασία.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.unicef.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ