Αθήνα, 24-04-2024

EUforChildren: Διάσκεψη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την 30ή επέτειο της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι σήμερα θα συζητηθούν στο συνέδριο.

 

Βρείτε το προσωρινό πρόγραμμα εδώ.

 

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Η βασίλισσα του Βελγίου Α.Μ. Ματθίλδη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (αναμένεται επιβεβαίωση) θα ανοίξουν τις εργασίες της Διάσκεψης.

 

Το συνέδριο τιμά επίσης την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τα Ηνωμένα Έθνη. Οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν για το δικαίωμα των παιδιών να ζουν και να ευημερούν και για το δικαίωμά τους να ονειρεύονται.

 

Αν επιθυμείτε να παρευρεθείτε στο συνέδριο, πρέπει να κάνετε εγγραφή. Οι ενήλικες μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ έως τις 13 Νοεμβρίου, ενώ εάν είστε κάτω των 18 ετών, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω έντυπο εγγραφής.

 

Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αγωνίζεται να διασφαλίσει την καλύτερη εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως. Έχει εμπνεύσει την ΕΕ και τα κράτη μέλη να αλλάξουν νομοθεσίες, πολιτικές και πρακτικές, με στόχο την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών ανεξαρτήτως εθνικότητας και καταγωγής.

Πρακτικές πληροφορίες για δημοσιογράφους


Δημοσιογράφοι που είναι κάτοχοι της διαθεσμικής διαπίστευσης της ΕΕ μπορούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Όσοι δεν είναι κάτοχοι της σχετικής διαπίστευσης, θα πρέπει να στείλουν την αίτησή τους εδώ για να μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

 

Σύνδεσμοι

Ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ανά τον κόσμο (2017)


Η προστασία των παιδιών-μεταναστών


Έγγραφο πολιτικής και κεκτημένων των δικαιωμάτων των παιδιών (στα αγγλικά)

 

 

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ