Αθήνα, 21-10-2019

"Επιστημονικά Μαγειρέματα"

Διάρκεια: 60'

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ηλικία συμμετεχόντων: 12+ ετών.

 

Ανακαλύψτε τον ρόλο που παίζει η επιστήμη… στην κουζίνα μας

Έχετε δοκιμάσει "χαβιάρι" από φρούτα;
Παγωτό με υγρό άζωτο;
Μακαρόνια από πατζάρι;
Τι είναι αυτό που κάνει το ψημένο κρέας να μυρίζει τόσο χαρακτηριστικά;
Όταν αδυνατίζουμε, πού πάνε τα κιλά;

 

Μέσα από διασκεδαστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους ανακαλύπτουμε την επιστήμη που κρύβεται στην κουζίνα μας.

Βλέπουμε τις ιδιότητες που έχουν διάφορες ουσίες που καταναλώνουμε καθημερινά και γνωρίζουμε τα μυστικά της σωστής διατροφής, όπως γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε τις ίνες των λαχανικών και γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα διαφορετικών χρωμάτων.

 

Ελάτε να δούμε πώς μπορεί ένας δοκιμαστικός σωλήνας να μυρίζει σαν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, πώς το γάλα μετατρέπεται σε παγωτό, πώς το ζελέ γίνεται χαβιάρι αλλά και να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανταποκρίνεται στην… μοριακή κουζίνα!

 

Απαραίτητα συστατικά της συνταγής μας είναι μία δόση Χημείας, μία δόση Βιολογίας και… μία πρέζα Φυσικής!

Εισηγητές: Στέλλα Κρητικού, Δημήτρης Σταθόπουλος, Μαρία Ντερτιλή, Κώστας Μουστάκας


ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ- ATHENA, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σάββατο: 17:00
Κυριακή: 17:00
21 Σεπτεμβρίου 2019 - 1 Δεκεμβρίου 2019

 

Για την συμμετοχή σας στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">.

 

Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 100 άτομα

 

 

Πηγή: www.artandlife.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ