Αθήνα, 09-12-2023

Περιοδικό κόμικ βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το σχολικό εκφοβισμό!

Του Άρη Μπερζοβίτη

 

Η Bayer Ελλάς, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, υποστήριξε την κυκλοφορία του περιοδικού κόμικ «Ο ΚΕ και η ΑΝ νικούν το σχολικό εκφοβισμό», μίας πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) και το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

 

Με βασικούς χαρακτήρες τον «ΚΕ» και την «ΑΝ» το κόμικ παρουσιάζει με ένα δημιουργικό και ταυτόχρονα διδακτικό τρόπο παραδείγματα διακρίσεων λόγω φυλής, φύλου, σωματικής διάπλασης ή κάποιας ασθένειας στο σχολείο. Σκοπός της κυκλοφορίας του είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα σχολικού εκφοβισμού και η διάδοση μηνυμάτων ενάντια στο συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα που βρίσκεται σε έξαρση. Η διανομή του εντύπου θα πραγματοποιηθεί μέσω του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ).

 

Όπως δήλωσε η διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς Σόνια Μουσαβερέ, «ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο, δυστυχώς, παρατηρείται όλο και περισσότερο στα σχολεία της χώρας με αποτέλεσμα ασθενείς μικρής ηλικίας να βιώνουν το συναισθηματικό βάρος της απομόνωσης και του αποκλεισμού. Μέσω της πολυετούς συνεργασία μας με το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με αιμορροφιλία στην Ελλάδα και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους».

 

Η Bayer Ελλάς, αποτελεί σταθερό υποστηρικτή των προσπαθειών του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ). Η εταιρία υποστηρίζει τις δράσεις ενημέρωσης για την Αιμορροφιλία, οι οποίες κάθε χρόνο κορυφώνονται στις 17 Απριλίου, όπου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας. Παράλληλα, με τη χορηγία της πραγματοποιούνται τα προγράμματα Φυσιοθεραπείας και Υδροθεραπείας που διοργανώνει ο Σύλλογος για τα μέλη του.

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ