Αθήνα, 17-01-2022

Το δωμάτιό μου είμαι εγώ!

Κοιμήθηκες ποτέ σε ιπτάμενο χαλί;
Διάβασες πάνω στα αστέρια;
Μια καμηλοπάρδαλη κάτω από την κουβέρτα μου…
Η φαντασία είναι δύναμη, ας την απελευθερώσουμε!

 

Πώς ο χώρος, ιδιαίτερα του παιδικού δωματίου, συμβάλλει στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του παιδιού; Πώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και από ποιο σημείο και μετά περιορίζει την ελεύθερη έκφρασή της;

 

Η Στέγη, σε συνεργασία με την πρωτοποριακή καλλιτεχνική ομάδα «Εν δυνάμει», προσκαλεί όλα τα παιδιά, με και χωρίς αναπηρία, να φτιάξουν μαζί το δωμάτιο των ονείρων τους . Στόχος είναι να ξεδιπλώσουν ελεύθερα, δίχως περιορισμούς, τον εαυτό τους, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους, χωρίς την καταπίεση και τα «πρέπει» του κόσμου των ενηλίκων.

Μέσα από συζήτηση, δημιουργική γραφή, σχέδια και κατασκευή μακέτας, τα παιδιά καταθέτουν ιδέες, σκέψεις και κείμενα για το χώρο μέσα στον οποίο θα ήθελαν να ζουν. Ομάδα εμψυχωτών/καλλιτεχνών βοηθά κάθε παιδί να κατασκευάσει τη μακέτα του δικού του, ιδανικού δωματίου. Στην πορεία, συνδυάζοντας στοιχεία από τις επιμέρους μακέτες των παιδιών, κατασκευάζουμε μία κοινή μακέτα με τις σκέψεις και τις επιθυμίες όλων των παιδιών. Ονειρευτείτε μαζί μας το μεγάλο σπίτι που κάπου, κάπως, κάποτε, θα ζούμε όλοι μαζί!

 

Συντελεστές:
Richard Anthony: σκηνογράφος
Μαρία Καβαλιώτη: εικαστικός
Λώρα Άννα Λούκας: σκηνογράφος
και η ομάδα «Εν δυνάμει» (Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου)

 

Ημερομηνίες:
Τις Κυριακές 10, 17, 24 και 31 Ιανουαρίου & 7 και 14 Φεβρουαρίου 2016

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παράστασης Το «άλλο» σπίτι, που παρουσιάζει η ομάδα «Εν δυνάμει» στη Στέγη τον Ιανουάριο του 2016.

 

Κρατήσεις:

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Tηλ: 213 017 8002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ