Αθήνα, 17-01-2022

Πες το με ένα παραμύθι

Ένα εργαστήριο για να ξεδιπλώσουμε τα συναισθήματα και τους φόβους των παιδιών

 

Μικροί και μεγάλοι, ελάτε να διώξουμε το τέρας που κρύβεται στην ντουλάπα!

 

Μια ιστορία είναι ένα ταξίδι, μια γνωριμία με καινούριους ανθρώπους και κόσμους. Ένα παραμύθι για πράγματα που γνωρίζουμε ή που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, για ιδέες και συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει ή έχουμε κρύψει βαθιά μέσα μας. Δεν έχει σημασία αν θα το ονομάσουμε «παραμύθι» ή «ιστορία». Σημασία έχει ότι κάθε ιστορία έχει μια αρχή, μια πορεία και ένα τέλος. Και εσείς, αν θέλετε, την πιστεύετε…


Στο εργαστήριο αυτό, οι γονείς μαζί με τα παιδιά παρακολουθούν θεατρικά δρώμενα από νέες ομάδες καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από διαφορετικά παραμύθια. Μέσα από τις ιστορίες τίθενται ερωτήματα που απασχολούν τα παιδιά σε αυτή την τρυφερή ηλικία. Εσείς γνωρίζετε ότι η προσχολική ηλικία είναι η πρώτη ενηλικίωση; Κι όμως. Κατά τη διάρκειά της αναπτύσσεται η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενσυναίσθηση, η συμπόνια... Και το θέατρο είναι η τέχνη της συμπόνιας. Σε καλεί να μάθεις να ακούς, να προσέχεις και να αλληλεπιδράς με ανθρώπους που δεν είναι σαν και σένα.


Με αφορμή αλληγορικά παραμύθια για παιδιά, που μιλάνε για τα συναισθήματα –όπως θυμό, απώλεια, λύπη, φόβο κ.ά.–, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους προτείνουν λύσεις για τη συνέχεια της ιστορίας, συμμετέχουν βιωματικά σε συναρπαστικές ιστορίες και όλοι μαζί, σαν ομάδα, υποδύονται διαφορετικούς ρόλους, δημιουργούν τους δικούς τους ήρωες και γράφουν το δικό τους τέλος στο παραμύθι.


Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά και να αφήσουν πίσω τους προσωπικές δυσκολίες, όπως έλλειμμα αυτοπεποίθησης, φοβίες, άγχη, στερεότυπα και μηχανισμούς άμυνας απέναντι στο καινούριο ή το άγνωστο.

 

Από 21 Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου 2016 
Παιδιά 4-7 ετών με τους γονείς τους 
20 € για το κάθε παιδί και 20 € για τον κάθε ενήλικα (και για τις 2 συναντήσεις)

 

Συντελεστές:
Τρεις νέες θεατρικές ομάδες, οι 4Frontal, Cheek Bones και Ubuntu, και η Δρ. Χάρις Καρνέζη, Υπεύθυνη του Κέντρου Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος.


Ημερομηνίες:
1ο Παραμύθι | Τις Κυριακές 21 & 28 Φεβρουαρίου 2016
2ο Παραμύθι | Τις Κυριακές 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2016
3ο Παραμύθι | Τις Κυριακές 8 & 15 Μαΐου 2016

 

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ