Αθήνα, 03-06-2020

Ταραμοσαλάτα παραδοσιακή και πεντανόστιμη!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η αγαπημένη σε όλους ταραμοσαλάτα ξαναμπαίνει, επιτέλους, στο μενού μας! Είναι από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά και δεν νοείται νηστίσιμο ελληνικό τραπέζι χωρίς ταραμοσαλάτα. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι παραδοσιακή, νοστιμότατη και η καλύτερη αλοιφή για την λαγάνα σας (και όχι μόνο). Δοκιμάστε την και… απολαύστε ελεύθερα!


Τι θα χρειαστούμε :

Μισό κρεμμύδι

200 γραμμάρια ταραμά

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί το οποίο έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει

3 πατάτες βρασμένες και ζεστές

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

Χυμός από 1 λεμόνι

2 φλυτζάνια σπορέλαιο

2 κουταλιά της σούπας νερό

Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη (ξεπλυμένη να έχει ξαρμυρίσει)

 

Τι πρέπει να κάνουμε:

-Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τις πατάτες, τον ταραμά και προαιρετικά την κάππαρη. -Ανακατεύουμε καλά να πολτοποιηθούν.

-Προσθέτουμε στο μείγμα το λεμόνι, το ξίδι, λίγο λίγο το σπορέλαιο και τέλος το νερό. Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε.

-Στολίζουμε με κάπαρη και λίγο λάδι.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

Πηγή: argiro.gr
Εμείς το διαβάσαμε: www.mama365.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ