Αθήνα, 09-12-2022

Τι ακούει το μωρό στην κοιλιά σου;

Ακούει το μωρό στην κοιλιά σου; Κι αν ναι, πώς φτάνουν οι ήχοι σε αυτό; Είχα αναρωτηθεί πολλές φορές και πιθανότατα την ίδια απορία έχουν όλες οι μέλλουσες μαμάδες: Τι ακούει το μωρό στην κοιλιά μας;

 

Η ακοή του εμβρύου
Το εσωτερικό αφτί (έσω αυτί) είναι σύμφωνα με τους ειδικούς το όργανο που φτάνει στην πλήρη του ανάπτυξη πριν καν γεννηθούμε. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό ακούει στην κοιλιά; Έτσι φαίνεται! Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μωρό αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους ήχους μέσα από τη μήτρα γύρω στα μισά του δευτέρου τριμήνου.


Τι ακούει το μωρό στην κοιλιά σου;
Φαίνεται πως όχι μόνο ακούει αλλά μπορεί και να μάθει, σύμφωνα με έρευνα. Για την ακρίβεια, όταν λέμε ότι μπορεί να μάθει, εννοούμε ότι μπορεί να εξοικειωθεί με μελωδίες και ήχους που ακούει τακτικά όσο βρίσκεται στη μήτρα. Κι ανάμεσα στους ήχους του περιβάλλοντος είναι και οι φωνές: Η δική σου, του συντρόφου σου, της αδερφής ή του αδερφού του που μιλάνε στην κοιλιά σου ανυπομονώντας να γνωρίσουν το μωράκι.

 

Μπαίνοντας στον όγδοο μήνα της κύησης η ακοή του εμβρύου ουσιαστικά είναι ολοκληρωμένη. Επιπλέον, τα τοιχώματα της μήτρας έχουν διασταλεί λόγω της αύξησης του μεγέθους του και άρα είναι πιο εύκολο να ακούει τι συμβαίνει στο εξωτερικό περιβάλλον. Μπορεί να το έχεις ήδη αντιληφθεί αυτό! Ένα δυνατό κορνάρισμα ή ένας ξαφνικός ήχος στην ταινία που βλέπεις στο σινεμά μπορεί να κάνει το μωρό να αναπηδήσει μέσα στην κοιλιά σου ή να σε κλωτσήσει!

 

Η ακοή του μωρού όταν γεννιέται
Σε αντίθεση με την όρασή του που χρειάζεται μερικές εβδομάδες για να βελτιωθεί, η ακοή του μωρού σου είναι ολοκληρωμένη όταν γεννιέται. Ώρα να ξεκινήσετε μαζί την πιο γλυκιά συζήτηση της ζωής σου!

 

 

 

Πηγή: www.shape.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ