Αθήνα, 08-12-2022

Περιμένεις αγόρι ή κορίτσι; Διαφορές από την κοιλιά. Plus: Τι αλλάζει όταν περιμένεις κορίτσι

Περιμένεις αγόρι ή κορίτσι; Το ήξερες ότι το μικρό σου (κυριολεκτικά προς το παρόν) μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και συμπτώματα ανάλογα με το φύλο του ακόμη και μέσα από την κοιλιά σου;

 

Reminder: Παρότι κάποιες από τις παρακάτω πληροφορίες είναι επιστημονικά εξακριβωμένες, άλλες είναι εντελώς εμπειρικές και άλλες αποτελούν απλά… φήμη. Σε κάθε περίπτωση, είναι διασκεδαστικό να προσπαθείς να λύσεις το γρίφο «αγόρι ή κορίτσι». Μην πάρεις τοις μετρητοίς τις παρακάτω πληροφορίες, αλλά μπορείς να χαμογελάσεις ελεύθερα χαϊδεύοντας την φουσκωμένη κοιλίτσα σου!

 

Περιμένεις κορίτσι; Τα «σημάδια» που θα το αποκαλύψουν:


Τα κορίτσια θεωρείται πως προκαλούν σε μεγαλύτερο ποσοστό έντονες ναυτίες στις μέλλουσες μαμάδες. Έχουν 11% περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα από τα αγόρια όταν γεννιούνται, γεγονός που αυξάνει τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Παρουσιάζουν μεγαλύτερη κίνηση στο σώμα – και την αντιλαμβάνεσαι- από τα αγόρια.

 

Δεν θα μπορούσαμε επίσης να παραλείψουμε πως η κοιλιά σου όταν περιμένεις κορίτσι είναι πιο «στρογγυλή», σε αντίθεση με την κοιλιά στα αγόρια που είναι πιο «μυτερή». Ή, έστω έτσι μου έλεγαν όταν ήμουν εγώ έγκυος στα παιδιά μου!

 

Περιμένεις αγόρι; Τα «σημάδια» που θα το αποκαλύψουν:


Τα αγόρια αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ενώ τα κορίτσια προς το τέλος. Έχουν μεγαλύτερα κεφάλια και ζυγίζουν περισσότερο κατά τη γέννηση. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι τα οστά των κοριτσιών είναι πιο ώριμα. Είναι πιο πιθανό να γεννηθούν μετά την αναμενόμενη ημερομηνία γέννησης σε σχέση με τα κορίτσια.

 

Πώς αντιδρά το σώμα σου αν περιμένεις κορίτσι
Πρόσφατη έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Brain, Behavior and Immunity δείχνει πως το σώμα της εγκύου αντιδρά διαφορετικά όταν κυοφορεί κορίτσι. Οι ερευνητές βρήκαν πως οι γυναίκες που περίμεναν κορίτσι είχαν αυξημένη φλεγμονώδη αντίδραση (μεγαλύτερη αντίδραση σε μολύνσεις μετά από έκθεση σε βακτήρια) σε αντίθεση με εκείνες που κυοφορούσαν αγόρι. Αυτή η αυξημένη φλεγμονή θα μπορούσε να εξηγεί γιατί επιδεινώνονται κάποιες ιατρικές καταστάσεις (όπως το άσθμα) σε γυναίκες που κυοφορούν κορίτσια.

 

 


Πηγή: www.shape.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ