Αθήνα, 16-01-2022

6-9 Μηνών - Παιχνίδια, Δραστηριότητες

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μεγαλώσει το παιδί σας σωστά :


- Διαβάστε του καθημερινά. Δείξτε του εικόνες σε βιβλία και κατονομάστε τους ανθρώπους και τις εικόνες που εμφανίζονται στις ιστορίες.
- Βάλτε μια μπάλα μπροστά του και κυλήστε την. Όσο μεγαλώνει και το συνηθίζει θα προσπαθήσει να κυλήσει την μπάλα πίσω προς την δική σας κατεύθυνση.
- Κρύψτε μια μπάλα ή ένα άλλο αντικείμενο κάτω από μια κουβέρτα όσο σας παρακολουθεί και αφήστε τον να την βρει. Θα μάθει έτσι ότι τα αντικείμενα που δεν βλέπει δεν θα πει ότι εξαφανίζονται για πάντα.
- Τοποθετήστε τον στο πάτωμα με το στομάχι του. Ενθαρρύνετε τον να μετακινηθεί προς εσάς, γελώντας και χτυπώντας τα χέρια σας παλαμάκια. Το μπουσουλητό βοηθάει τον μικρό να αναπτύξει και άλλες δεξιότητες.
- Τοποθετήστε δημητριακά στο δίσκο της καρέκλας που τρώει και αφήστε τον να εξασκηθεί με το να τα παίρνει από εκεί και να προσπαθεί να τα βάλει στο στόμα του. Οι μύες των ματιών του και των χεριών του θα γίνουν πιο δυνατοί και θα ξεκινήσουν να συντονίζονται.
- Αφήστε τον να εξασκηθεί με το να πετάει από την άκρη του κρεβατιού του ή από μια ψηλή καρέκλα μαλακές μπάλες ώστε να μάθει τι συμβαίνει όταν πετάει κάτι.
- Παίξτε παιχνίδια με το μωρό

- Πάει ο λαγός να πιει νερό…
- Kου κου – τσα. (κρυφτούλι)
- Το μικρό γουρουνάκι πήγε στην αγορά

 

Μάθετε απλές συνήθειες παιχνιδιού και άσκησης για ευτυχισμένα μωρά.

 

Το μωρό σας ξεκινάει να ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από την επικοινωνία του με εσάς και το κοντινό του περιβάλλον. Εφόσον ακόμη δεν μπορεί να περπατήσει, αναπτύσσεται νοητικά ή κοινωνικά. Παρόλα αυτά δεν στέκεται πολύ ώρα ακίνητο, αντιθέτως προσπαθεί διαρκώς να φτάσει πράγματα, να τεντώνει τα χέρια του και να κουνιέται πέρα – δώθε στο καρεκλάκι του. Αναπτύξτε την ανάγκη του μωρού σας για κίνηση. Βάλτε το μωρό καθιστό στα γόνατα σας και χορέψτε το απαλά πάνω – κάτω τραγουδώντας του. Το τραγούδι και τα παιχνιδιάρικα λογάκια θα το κάνουν να χαρεί ιδιαίτερα τη φυσική αίσθηση της κίνησης. Εκμεταλλευτείτε το και σε στιγμές όπως είναι το άλλαγμα της πάνας. Κουνήστε του τα ποδαράκια και σηκώστε του τα χεράκια ψηλά διατηρώντας έναν ρυθμό. Το μωρό σας θα το καταχαρεί!

 

Ξεκινήστε του καλές συνήθειες δημιουργώντας του την ανάγκη για άσκηση. Αρχίστε να το συμπεριλαμβάνετε σε οικογενειακές δραστηριότητες (όπως τζόκινγκ με το μωρό σε καρότσι, περιπάτους) για να το διατηρείτε σε φόρμα. Δώστε στο μωρό σας σωστά βρεφικά ερεθίσματα . Μη ξεχνάτε να το αγκαλιάζετε και να του δείχνετε στοργή. Το μωρό σας δεν πρόκειται να κακομάθει από την αγκαλιά, όταν την έχει ανάγκη να του τη δίνετε.

 

Συμβουλή Ειδικού: Το παιχνίδι, οι δραστηριότητες και τα ερεθίσματα διεγείρουν τον βρεφικό εγκέφαλο και τον βοηθάνε να αναπτυχθεί καλύτερα.

 

 

 

Πηγή: www.mandou.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ