Αθήνα, 05-07-2020

«Ημέρες θάλασσας 2019»: Μοναδικές εκδηλώσεις για…μικρά και μεγάλα παιδιά (δείτε το πρόγραμμα)

Μοναδικές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019».Εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.

 

Ας δούμε το πρόγραμμα από την Πέμπτη 9 Μαίου και μετά:

  

Πέμπτη 9 Μαΐου


Art Event της ΣΤ’ τάξης των 21ου, 28ου & 29ου Δημοτικών Σχολείων

 

Την Πέμπτη 09 Μαΐου και ώρα 11:00 στη πλατεία Αλεξάνδρας τα παιδιά γίνονται καλλιτέχνες! Οι μαθητές της έκτης δημοτικού του 21ου, 28ου, 29ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, φιλοτεχνούν έργα με τη βοήθεια των δασκάλων εικαστικών και με αφορμή τον εορτασμό των “Ημερών Θάλασσας”. Τα έργα θα μεταφερθούν στο σχολείο για να κοσμήσουν το χώρο.

 

Τα υλικά θα τα προμηθεύσει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς και η VITEX.

 

Παρασκευή 10 Μαΐου


Εθελοντικός Καθαρισμός «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη» από τη Helmepa

 

Συμμετέχοντας για ακόμη μια χρονιά στο θεσμό «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA πραγματοποιεί εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας «Φρεαττύδα» από τα απορρίμματα, την Παρασκευή 10 Μαΐου.

 

Θα λάβουν μέρος νήπια-μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του 14ου Νηπιαγωγείου Νίκαιας, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους, καθώς και όσοι άλλοι ευαισθητοποιημένοι εθελοντές επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια για έναν Καθαρό Πειραιά Χωρίς Πλαστικά. Εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, η δράση θα περιλαμβάνει επίσης καταγραφή των απορριμμάτων σε ειδικά δελτία και διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων, ενημέρωση για το πρόβλημα και την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης με πλαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

 

Ώρα: 10:00, Σημείο Δράσης: Παραλία Φρεαττύδας

 

«Συναντιόμαστε με χρώματα» και «Ζωγραφίζουμε με φυτά»

 

Η ΠΛΟΕΣ Ε.ΨΥ.ΜΕ. συναντιέται με τους μαθητές του Ζάννειου Πειραματικού ΓΕΛ Πειραιά για να δώσουν περισσότερο πράσινο στο χώρο! Η ομάδα κηπουρικής φυτεύει πολύχρωμα λουλούδια, ενώ ένας λευκός καμβάς περιμένει το αποτύπωμα κάθε παιδιού που θα συμμετάσχει για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης.

 

Ώρα: 10:00, Σημείο Ζάννειο Πειραματικό Γελ Πειραιά

 

Σάββατο 11 Μαΐου


Μέρα για παιχνίδι, για βόλτες, για παραμύθια, για δράση και για χορό. Το Σάββατο πάντα είναι η αγαπημένη μέρα όλων των παιδιών!Στη θάλασσα του Πειραιά, το παιχνίδι ξεκινά!

 

Το Σάββατο 11 Μαΐου στα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου που βρίσκονται στα βοτσαλάκια, τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα δημιουργικό πρωινό με παιχνίδι και αθλητικές δραστηριότητες!

 

Στο πρώτο γήπεδο θα πραγματοποιηθούν οι αθλητικές δραστηριότητες και το πρόγραμμα θα έχει ως εξής :

 

· Κύκλος προθέρμανσης

 

· Ασκήσεις συντονισμού και ιδιοδεκτικότητας

 

· Αθλοπαιδιά, ποδόσφαιρο

 

· « Τα βοτσαλάκια στη Λίμνη» στη Λίμνη στόχων και παιχνίδι ευστοχίας

 

· Σκυταλοδρομία

 

· Αθλοπαιδιά και μπάσκετ

 

Στο δεύτερο γήπεδο θα γίνουν:

 

Α. Θεατρικό παιχνίδι με τις κάτωθι δραστηριότητες :

 

· Τα παιδιά θα παίζουν με το αερόστατο της φαντασίας

 

· Θα μεταμορφωθούν στο τούνελ των παραμυθιών

 

· Θα ταξιδέψουν με το μαγικό καράβι

 

· Θα αυτοσχεδιάσουν τη δική τους θαλασσινή ιστορία

 

 

Β. Ομαδικά παιχνίδια

 

· Δημιουργικός χορός με μαντήλια

 

· Δύτης εναντίον καρχαρία

 

· Οι περιπέτειες μιας μπουρμπουλήθρας και ο μπουρμπουληθροχορός

 

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία για τα παιδιά!

 

Ώρα 10:00- 14:00, Σημείο Εκδήλωσης: Βοτσαλάκια, γήπεδα ποδοσφαίρου

 

Η δράση υλοποιείται από την διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών Πειραιά σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά

 

Αφήγηση παραμυθιών με θέμα τη θάλασσα!

 

Στον παραμυθένια όμορφο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, η Παιδαγωγός Νατάσσα Θάνου και η Μουσικοπαιδαγωγός Ηλέκτρα Δημόγλου θα παρουσιάσουν τα παραμύθια «Το Δελφινάκι» και «Ο γλάρος Ερμής» σε παιδιά.

 

Η Νατάσσα θα διηγηθεί τα παραμύθια και η Ηλέκτρα θα την συνοδέψει με μουσική! Φυσικά, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας», η είσοδος είναι ελεύθερη.Οργάνωση: Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά

 

Ώρα: 11:00, Σημείο Εκδήλωσης: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29)

 

Ξενάγηση εν πλω στα ναυάγια της Σαλαμίνας και θεατρικό δρώμενο «Ζωντανεύοντας τα ναυάγια»- Η ιστορία πριν και μετά

 

Το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πειραϊκού Συνδέσμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας», διοργανώνει Ξενάγηση εν πλω στα ναυάγια της Σαλαμίνας και Θεατρικό Παιχνίδι – Δρώμενο (από την Ομάδα Παιδιών του Θεατρικού εργαστηρίου) με θέμα «ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ».

 

Η Δράση αφορά παιδιά ηλικίας 8-12 ετών (με 1 συνοδό απαραίτητα) και απευθύνεται σε συνολικό αριθμό 100 ατόμων.

 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης (∆ΩΡΕΑΝ) ∆ευτέρα έως Παρασκευή 12:00-15:00 στο τηλέφωνο 6973462799.

 

Ώρα: 14:30-16:30, Σημείο Συνάντησης: ΠΥΛΗ Ε8

 

Προσκοπισμός και Θάλασσα

 

Γνωριμία Μικρών και Μεγάλων με τον προσκοπισμό και την κωπηλασία από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Σαρωνικού. Στη Μαρίνα Ζέας στο σημείο του ρολογιού περιμένουν όλους τους ενδιαφερόμενους παραδοσιακές δεκάκοπες ναυτοπροσκοπικές λέμβοι, τύπου φαλενίδας, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την εμπειρία της κωπηλασίας, εντός της Μαρίνας.

 

Ώρα: 10:00-14:30, Σημείο Δράσης: Μαρίνα Ζέας, Σημείο Ρολογιού

 

Χοροί της Θάλασσας

 

Οι παραδόσεις των τόπων σε μια χορευτική βραδιά! Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Ημέρες Θάλασσας 2019, βρίσκονται στο Βεάκειο Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Πειραιά και παρουσιάζουν μουσικοχορευτικά δρώμενα από τους τόπους τους, με ελεύθερη είσοδο.

 

Συμμετέχουν: Σωματείο Ελληνικής Παράδοσης Δωδώνη, Τμήμα Πειραιά Διεθνους Συμβουλίου Χορού & Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου, Πανελλήνια Ένωση Λερίων “Η Παναγιά του Κάστρου”, Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, Ένωση Απανταχού Μανιατών “η Μάνη”, Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ΧΕΝ Πειραιά, Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”, Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, Λύκειο Ελληνίδων Πειραιά. Διοργάνωση από τον ΟΠΑΝ Πειραιά.


Ώρα: 19:00, Σημείο Εκδήλωσης: Βεάκειο (Λόφος Προφήτη Ηλεία)

 

Κυριακή 12 Μαΐου


Θάλασσα και παιχνίδι δίπλα στη θάλασσα! Διασκέδαση και εκπαίδευση με την καλύτερη διάθεση. Όπως ακριβώς θέλουν να μαθαίνουν τα παιδιά.

 

Προσκοπισμός και Θάλασσα (η δράση επαναλαμβάνεται, όπως το Σάββατο 11 Μαΐου)

 

Γνωριμία Μικρών και Μεγάλων με τον προσκοπισμό και την κωπηλασία από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Σαρωνικού.
Στη Μαρίνα Ζέας στο σημείο του ρολογιού περιμένουν όλους τους ενδιαφερόμενους παραδοσιακές δεκάκοπες ναυτοπροσκοπικές λέμβοι, τύπου φαλενίδας, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την εμπειρία της κωπηλασίας εντός της Μαρίνας.

 

Ώρα: 10:00-14:30, Σημείο Δράσης: Μαρίνα Ζέας, Σημείο Ρολογιού


Διοργάνωση: Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Σαρωνικού

 

Επίδειξη Σκάκι, Παραδοσιακά Παιχνίδια και Χοροί της Σάμου

 

Επίδειξη παιχνιδιού Σκάκι, σε επιδαπέδια σκακιέρα από μαθητές τμημάτων Σκάκι του Συλλόγου. Το Σκάκι παίζεται παντού, από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Εξασκεί το μυαλό, απομακρύνοντας το άτομο από τις οθόνες, όπως η θάλασσα ηρεμεί και ταξιδεύει το μυαλό μακριά. Παράλληλα, στην εκδήλωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παραδοσιακά παιχνίδια και χορούς της Σάμου, από τη χορευτική ομάδα Σάμου “Ο Κέρκης”.

 

“Το σκάκι είναι μια θάλασσα… όπου μια σκνίπα μπορεί να ξεδιψάσει και ένας ελέφαντας μπορεί να πλυθεί” (Ινδική παροιμία). 

 

Διοργάνωση: Μ.Φ.Κ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΦΟΙΒΟΣ” ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Ώρα: 18:00-20:00, Σημείο Δράσης: Πλατεία Αλεξάνδρας

 

 

Πηγή: www.greekteachers.gr

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ