Αθήνα, 19-01-2021

Πάσχα… γιορτή αγάπης

Γράφει η ΕΦΗ ΜΑΝΙΤΣΑ*

 

Ο Απρίλης είναι ένας από τους αγαπημένους μήνες των παιδιών, καθώς πλησιάζει το «Πάσχα», οι διακοπές ,οι λαμπάδες, τα κόκκινα αυγά, τα δώρα και τόσες ευχάριστες συνήθειες και έθιμα.

 

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ορθοδόξων Χριστιανών αλλά και η πιο χαρούμενη, γιορτή της άνοιξης και της αναγέννησης.

 

Όλη την Σαρακοστή αλλά ιδιαίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα οι Χριστιανοί προετοιμάζουν τους εαυτούς τους για την Αγία μέρα της Ανάστασης του Χριστού.

 

Ας φροντίσουμε εμείς οι γονείς τα παιδιά μας αυτές τις γιορτές να ζήσουν ζωντανά το νόημα και το συμβολισμό τους. Ας εμπλέξουμε τα παιδιά σ’ όλες τις προετοιμασίες των εορτών να βάψουμε μαζί τα αυγά και να τα στολίσουμε, να φτιάξουμε κουλούρια και τσουρέκια, να ψωνίσουμε δώρα για τα βαφτιστήρια και να προσφέρουμε αγάπη και χρήσιμα πράγματα σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται, να στείλουμε κάρτες και γενικά να τους αναθέσουμε διάφορες δουλίτσες, για να νιώθουν ότι είναι χρήσιμα και έτσι αποκτούν αυτοπεποίθηση και ενισχύουν το συναισθηματικό τους δέσιμο μαζί μας. Κάντε λίγο αποτοξίνωση από την τηλεόραση. Παρακολουθήστε με τα παιδιά όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τις λειτουργίες της εκκλησίας όπου ακούγονται πολύ ωραία τροπάρια και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική, καλό θα ήταν να νηστέψει όλη η οικογένεια έτσι ώστε να λάβουν όλοι την Αγία Κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά. Ας τονίσουμε το θρησκευτικό μας αίσθημα.

 

Όσοι δεν ταξιδέψετε στην εξοχή το Πάσχα και μείνετε στην πόλη υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να περάσετε πολύ όμορφα με τα παιδιά σας . Μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο θεατρικό έργο, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο της χώρας μας, είτε ιστορικό- αρχαιολογικό είτε παιδικό, ή κάποιο αρχαιολογικό χώρο και να ζήσετε μαζί τους όμορφες στιγμές χαράς και αγάπης.

 

Καλή Ανάσταση!

 

 

*Νηπιαγωγός, Καλλιθέα, Αττική

Τελευταία Νέα

Παιδικό πάρτυ